VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Metodologia privind combaterea și prevenirea bullyingului, prezentată la Parlament

Parlamentul a găzduit o ședință în cadrul căreia a fost prezentată Metodologia privind combaterea și prevenirea bullyingului. Evenimentul a fost organizat de către deputata Angela Munteanu-Pojoga, care este și autorul inițiativei legislative prin care a fost reglementată noțiunea de „bullying”. La ședință au mai participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Avocata poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, pedagogi și reprezentanți ai societății civile.

Metodologia privind combaterea și prevenirea bullyingului a fost elaborată de Ministerul Educației, în baza legii antibullying, adoptată anterior de Parlament. Scopul acestui document este stabilirea particularităților în procesul de prevenire și de intervenție în cazurile de bullying.

„Ne dorim ca această metodologie să facă parte a politicilor de prevenire a violenței față de copii și de adolescenți în fiecare instituție din țara noastră. Această metodologie este cea care ne va aduce un cadru clar, conceptual și practic și ne va ajuta să înțelegem cum să facem față situațiilor de bullying. După mine, este un document consistent, cu anexe explicite, clare și practice”, a accentuat deputata Angela Munteanu-Pojoga.

La începutul acestui an, Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă prin care se reglementează noțiunea de ”bullying”. De asemenea, modificările normative se referă la principiul nonviolenței și al nediscriminării. Potrivit documentului, autoritățile responsabile urmau să elaboreze normele metodologice pentru aplicarea Legii și să propună practici de prevenire și combatere a acestui fenomen.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.