VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Medicii de la Spitalul Clinic Bălți au înlăturat o tumoare ovariană de 25 de kg. MS: Intervenția a fost realizată cu succes

La Spitalul Clinic Bălți a fost efectuată o intervenție chirurgicală dificilă, unei femei din raionul Briceni, de extirpare a unei tumori ovariene gigante care cântărea aproximativ 25 de kilograme.

Intervenția a fost realizată cu succes de o echipă multidisciplinară din cadrul instituției medico-sanitare publice: medicul ginecolog-oncolog, Ludmila Balan, șeful Secției Ginecologie, medicul ginecolog Petru Nedelciuc, medicul chirurg, șef secție Chirurgie, Serghei Levința, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă, medicul anesteziolog-reanimatolog Serghei Pcela.

În experiența noastră medicală, de 35 de ani, nu am operat tumori atât de mari. De regulă, persoanele cu astfel de tumori erau direcționate la Chișinău. De data aceasta, ne-am asumat riscul de a opera pe loc și, datorită profesionalismului echipei astăzi vorbim despre acest caz”, susține medicul Petru Nedelciuc.

Recuperarea pacientei a decurs fără complicații și a fost externată din spital.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.