VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Europa se grăbește să-și completeze stocurile cu motorină rusească înainte de interdicție

Comercianții europeni se grăbesc să umple rezervoarele din regiune cu motorină rusească înainte de a începe interdicția Uniunii Europene în februarie, deoarece sursele alternative rămân limitate, transmite Reuters.

Uniunea Europeană va interzice importurile de produse petroliere rusești, pe care se bazează foarte mult pentru motorină. Aceasta va fi supusă unei interdicții privind țițeiul rusesc care va intra în vigoare în decembrie.  

Încărcările de motorină rusească destinate regiunii de depozitare Amsterdam-Rotterdam-Anvers (ARA) au crescut la 215.000 bpd între 1 și 12 noiembrie, cu 126% mai mult decât în octombrie, a declarat Pamela Munger, analist senior de piață la firma de analiză energetică Vortexa.

Cu puține alternative imediate și rentabile, motorina din Rusia reprezintă 44% din totalul importurilor europene de combustibil rutier până în prezent în noiembrie, față de 39% în octombrie, potrivit sursei citate.

Deși dependența Europei de combustibilul rusesc a scăzut de la peste 50% înainte de invazia Moscovei în Ucraina din februarie, Rusia este în continuare cel mai mare furnizor de motorină de pe continent. 

„UE va trebui să asigure aproximativ 500-600 kb/zi de motorină pentru a înlocui volumele rusești, înlocuirile vor veni din SUA, precum și din estul Suezului, în primul rând Orientul Mijlociu și India”, a spus Eugene Lindell, analist la piața de rafinare și produse FGE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.