VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Atac cu rachetă, lansat din Siria asupra unei regiuni din sud-estul Turciei. Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte șase au fost rănite

Atac cu rachetă, lansat din Siria asupra unei regiuni din sud-estul Turciei. Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte șase au fost rănite. Erdogan ia în calcul o operaţiune terestră împotriva militanților din nordul Siriei, scrie Reuters.

O rachetă lansată de pe teritoriul sirian a ucis cel puțin trei persoane, inclusiv un copil, într-un oraș de graniță din Turcia, la o zi după ce Armata Turcă a efectuat raiduri aeriene împotriva bazelor grupărilor militante kurde din nordul Siriei și Irakului. Atacul turc a ucis cel puțin 31 de persoane, conform unui grup de monitorizare din Marea Britanie – Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

După ce racheta venită din Siria a lovit teriotirul turc, președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că țara sa va merge dincolo de atacuri aeriene și va lansa o operațiune la sol în Siria: “Autoritățile competente, ministerul Apărării și Statul Major vor decide împreună puterea de atac care ar trebui folosită de forțele noastre terestre”, a mai spus Erdogan.

Sub numele de cod Operațiunea Claw-Sword, raidurile turce au implicat 70 de aeronave și drone și au avut loc la o săptămână după ce o explozie din centrul Istanbulului a ucis șase persoane și a rănit 81. Turcia a pus acest atac pe seama Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a negat implicarea în atentat.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.