VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Antreprenorii pot solicita compensații din partea Guvernului de până la 300 mii lei pentru plata dobânzilor la credite

Antreprenorii pot deja să solicite compensații din partea Guvernului de până la 300 mii lei pentru plata dobânzilor la credite. Ajutorul va fi oferit de ODA - Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care dispune de un buget de 200 milioane lei în acest sens.

Măsurile sânt necesare în contextul atenuării șocurilor de majorare a dobânzilor la creditele contractate de întreprinderile mici și mijlocii.

În total, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului va utiliza și administra mijloace financiare în valoare de 200 milioane lei.

Potrivit proiectului, măsurile sunt necesare în contextul atenuării șocurilor de majorare a dobânzilor la creditele contractate de întreprinderile mici și mijlocii.

Compensațiile vor fi acordate începând cu luna noiembrie 2022, până în martie 2023, pentru perioadele de calcul august – decembrie curent, iar acestea nu vor depăși suma cumulativă de 300 mii per agent economic.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.