VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vocea Diasporei / Amintiri din Programul DOR / AUDIO

În emisiunea de astăzi vorbim despre programul DOR. o inițiativă a guvernului Republicii Moldova care constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii din diasporă. Invitații emisiunii sunt Cătălin Balaur și mama sa Liliana Țurcanu-Balaur, stabiliți în Italia.

Invitații noștri ne-au povestit cum au ajuns cu traiul în Italia, cum a fost procesul de integrare în societate italiană, de ce le este cel mai dor și cum au aflat despre programul DOR.

Cătălin Balaur ne-a relatat despre experiența în cadrul Programului DOR, fiind participant mai mulți ani la rând, inclusiv on-line, în perioada pandemică. Sunt sincere și emoționante amintirile lui Cătălin, atunci când ne vorbește despre reprezentarea Republicii Moldova la Forumul Internațional pentru turism, desfășurat în Italia în această vară, și cât de mândru se simțea la acest Forum atunci când a ținut o cuvântare, fiind îmbrăcat în straie naționale.

Fiind întrebat, dacă are de gând să revină în Republica Moldova, Cătălin nu a ezitat să afirme, că ar dori în viitorul apropiat să revină acasă pentru a contribui personal la dezvoltare țării și societății moldovenești.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.