VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Visarion Viorel Ipati: Nu guvernarea ar trebui să facă ceva, ci fiecare cetățean al R. Moldova ar trebui să-și schimbe mentalitatea

Visarion Viorel Ipati: Nu guvernarea ar trebui să facă ceva, ci fiecare cetățean al Republicii Moldova în parte ar trebui să se maturizeze și să-și schimbe mentalitatea. Nu guvernarea alege poporul, ci poporul a ales o anumită sau o altă guvernare. Deci, vedem și acum o guvernare destul de democrată, datorită mentalității însă, nu poate să realizeze premisele democratice către care aspiră și aceasta datorită faptului că încă nu toată societate s-a maturizat mental. Mentalitatea noastră, din păcate, are încă amprentă sovietică, amprenta de mulțime și nu înțelege că fiecare în parte trebuie să contribui la binele către care vrea să aspire. 

În emisiunea de astăzi, continuăm să relatăm la Vocea Diasporei despre experiența moldovenilor de a locui peste hotare cu istoria părintelui Visarion Viorel Ipati, parohul bisericii Sfântului Mare Mc. Dimitrie din orașul Klagenfurt, Austria.

Pentru început, părintele ne-a povestit când și cum a hotărât să devină preot. În ce împrejurări a ajuns cu familia în Austria și cum s-a integrat în societate austriacă. Tot în această discuție părintele Visarion ne povestește despre comunitatea ortodoxă la care slujești, ce îi lipsește acolo și ce practici și lecții bune ale Austriei, în viziunea lui,  ar putea fi implementate în Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.