VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Vasile Pojoga, fost jurist: Drumul european al Republicii Moldova ne aduce mai multă securitate și ne întărește economia

”Voi fi pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale. Datorită aderării la UE vom avea securitate. Ce neutralitate avem? Finlanda era țară neutră, chiar dacă au un nivel mare de viață și au aderat la NATO. Bunăstare, justiție vom avea, locuri de muncă, ajutoare, modernizarea agriculturii, industriei. Se va ajuta țară cu țară și vom fi ca o familie”. Am discutat în cadrul emisiunii ”Puncte de Reflecție” cu fostul jurist Vasile Pojoga despre participarea sa la toate adunările naționale de până acum, despre protestele plătite de către Șor, despre cine sunt oamenii săraci, despre avantajele aderării Moldovei la UE, despre perspectiva Moldovei depopulate, despre reprezentanții coloanei a 5-a, despre cine trebuie să ia cuvântul la Adunarea Națională din 21 mai, dar și despre încrederea oamenilor în justiție și cum poate fi stârpită corupția.

Autor

  • Ursu Valentina

    Moderatoarea emisiunii „Puncte de Reflecție”, dar și autoarea emisiunii „La firul ierbii”. A activat la Radio Europa Liberă din 2004 până în 2022. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009. Deținătoare a Medaliei „Om Emerit" din 1994. A scris în 1993 cartea „Râul de sânge", în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992). Se regăsește printre cele 99 de femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014) și (2021). Iar în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” - în grad de Comandor. A fost desemnată de cinci ori câștigătoarea Topului Jurnaliștii Anului.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.