Război total în Formula 1

27 Iunie 2017 03:00 3124 0

Cursa a fost întreruptă după ce, într-un moment în care pe pistă se afla Safety Car-ul, Sebastian Vettel a intrat în Lewis Hamilton.

Englezul era lider, însă rula cu o viteză foarte mică, incomodându-l astfel pe germanul de la Ferrari, aflat imediat în urma sa. Astfel, după un viraj, Vettel a intrat în rivalul său, după care, în mod intenționat a avansat în dreptul lui Hamilton lovindu-l intenționat, fără însă ca cele două monoposturi să aibă mult de suferit. La finalul cursei, britanicul s-a arătat extrem de deranjat de gestul pilotului german.

"Cu siguranță nu am frântat intenționat, ca să-l fac să intre în mine. Am procedat așa cum fac de fiecare dată. Dormea pe el și de aia nu a putut să evite contactul. Apoi, să mergi pe lângă cineva și să-l lovești este o rușine! Dacă vrea să demonstreze că e bărbat, să facă asta în afara mașini și să rezolvăm problema față în față. Dacă face asta în timp ce suntem în mașini, viața cuiva poate fi pusă în pericol. Din fericire amândoi aveam viteze mici, dar gândiți-vă ce s-ar fi putut întâmpla în altă situație. Oare ce impresie își vor face copiii care au urmărit cursa și au văzut un multiplu campion mondial care procedează așa? O penalitate de 10 secunde mi se pare mică pentru așa ceva. Nu vreau să-l văd în fața ochilor acum pentru că s-ar putea să iasă altceva" a declarat Hamilton nervos la finalul cursei.

Sebastian Vettel a fost penalizat cu un stop&go de zece secunde, pentru reacția sa din prima jumătate a cursei. Acesta a reușit în să să iasă pe pistă și să se mențină în fața lui Hamilton, până la final. Germanul a terminat pe locul al patrulea, în timp ce britanicul, cu o poziție mai jos cursa de la Baku pe care a câștigat-o Daniel Ricciardo, în fața lui Valtteri Bottas și Lance Stroll.

"Într-adevăr, liderul stabilește ritmul cursei, dar când a ieșit din viraj a accelerat, apoi a frânat brusc și n-am mai putut să mă opresc. Nu credeam că e genul care să facă așa ceva, dar până la urmă pare că asta s-a întâmplat. Nu sunt deloc mulțumit, dacă m-au penalizat pe mine, trebuia să fie și el penalizat. Nu am nicio problemă cu Hamilton. O să vorbesc cu el și o rezolvăm situația" a declarat Vettel.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte