Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

”Iarba verde de acasă”, ”Descoperim destine”, ”Întâlniri cu prietenii”

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

90 de ani de handbal pe meleagurile Basarabiei; Academia Sportului Anatolii Pervanciuc a marcat aniversarea

14 Aprilie 2017 03:00 14018 0

Sala Indoor Arena Events & Sports din Chișinău a fost gazda ceremoniei aniversării a 90 de ani de handbal pe meleagurile moldovenești, cu acest prilej Academia Sportului Anatolii Pervanciuc a realizat un eveniment special.

În cadrul evenimentului a avut loc cel de-al doilea turneu de handbal între echipele de copii, dedicate memoriei lui Anatolii Pervanciuc, fondatorul și primul președinte al clubului de handbal" Olimpus-85 " Chișinău, precum și meciul Campionatului Național de handbal între echipele masculine «Olimpus-85 USEFS» Chișinău și «PGU-Kartina» Tiraspol.

La finalul partidei a avut loc partea oficială a evenimentului, unde au evoluat elevii «Academiei Sportului Anatolii Pervanciuc» din 7 secții  sportive, precum și artiștii estradei naționale: Max Zavidia, Samir Loghin, Sasha Letty și Dana Marchitan. Supriza serii a fost prestația formației SunStroke Project.

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc, a înmânat diploma de Gradul I pentru realizări semnificative, participare activă la educația tineretului, promovarea unui stil de viață sănătos și, de asemenea, cu ocazia celebrării a 90 de ani ale handbalului moldovenesc. Deasemenea a fost menționată contribuția la dezvoltarea handbalului moldovenesc de către Anatolii Pervanciuc și a urmașului său Alexei Pervanciuc.

La eveniment au participat peste 600 de persoane, dintre care 400 de copii. În «Academia Sportului Anatolii Pervanciuc» studiază peste 100 de elevi, în 7 secții sportive: gimnastică ritmică, handbal, fotbal, dansuri, acrobatică, box, taekwondo. În curând Academia va deschide și secția de scrimă.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte