Nick Kyrgios s-a retras de la US Open

06 August 2020 15:08 282 0

 

Cu toate că organizatorii au un plan bine pus la punct cu privire la disputarea în siguranță a turneului, Kyrgios nu e impresionat și nu crede că e normal să se organizeze un asemenea eveniment în mijlocul pandemiei.

„Să inspirăm și să ne amintim ceea ce este important, adică sănătatea și siguranța cetățenilor. Putem să reconstruim sportul nostru și economia, dar niciodată nu putem recupera viețile pierdute”, a spus Kyrgios pe un cont de socializare creat de LeBron James.

Australianul de 25 de ani este clasat acum pe locul 40 ATP și are 7 participări la US Open, însă niciodată nu a trecut mai departe de turul 3.

Kyrgios s-a luat din nou de Novak Djokovic și de cei care au participat, în timpul pandemiei, la turneul demonstrativ organizat de sârb, numindu-i „egoiști”.

„Nu poți să dansezi pe mese, să faci bani prin Europa, sau să încerci să faci bani ușor, într-un turneu demonstrativ. E pur și simplu foarte egoist. Gândiți-vă măcar la alți oameni. Asta înseamnă acest virus. Nu contează pe ce loc ești în lume sau câți bani ai. Fii responsabil!

Jucătorilor care au observat regulile și s-au purtat egoist, le spun succes. Jucați pe riscul vostru și nu am nicio problemă cu asta. Eu nu o să joc la această ediție a US Open. Mă doare sufletul să nu fiu acolo și să joc pe una dintre cele mai mari arene ale sportului, Arthur Ashe.

Dar stau deoparte de dragul oamenilor, pentru australienii mei, pentru sutele de mii de americani care și-au pierdut viețile, pentru voi toți. Este decizia mea, fie că vă place sau nu. Acestea sunt motivele mele”, a explicat Kyrgios.

La turneul organizat de Djokovic, Dimitrov a fost primul depistat infectat. După el, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată, şi Novak Djokovic şi soţia sa, Jelena.

Sursa: Digi Sport

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte