Acord de cooperare cu Asociația Obștească Academia Antidoping

29 Iunie 2020 14:56 332 0

La data de 29 iunie 2020, Agenția Națională Antidoping (ANAD) a încheiat un Acord de cooperare cu Asociația Obștescă Academia Antidoping. Documentul a fost semnat de către directorul general al Agenției Naționale Antidoping, dl. Victor Zubcu și președintele Asociației, dna. Victoria Federiuc.

Documentul prevede stabilirea unei colaborări durabile între părți, în scopul prevenirii și combaterii la nivel național a dopajului în sport.

Obiectivele specifice ale Acordului de colaborare se referă la susținerea, promovarea și încurajarea cercetărilor cu privire la fenomenul de dopaj, ceea ce va contribui la dezvoltarea și implementarea de programe eficiente de control doping, de informare și educare pentru un sport fără dopaj. Totodată, părțile își vor conjuga eforturile în vederea promovării și disiminării cunoștințelor cu privire la consecințele negative ale dopajului în sport.

Colaborarea părților se va realiza prin constituirea, la necesitate a ședințelor de lucru, schimb de opinii privind cercetarea în contextul prevenirii și combaterii fenomenului dopajului în sport.

Directorul ANAD, Victor Zubcu, a declarat că fenomenul dopajului în ziua de astăzi este unul complex atât ca structură cât și ca comportament, iar în scopul contracarării acestuia este important unificarea eforturilor tuturor actorilor interesați în dezvoltarea unui sport curat. “ Îmi doresc ca reprezentanții societății civile de profil să ne fie un partener egal în lupta noastră contra dopajului în baza principiilor de co-management, co-participare, co-decizie, ne dorim rezultate vizibile cât mai curând posibil în Republica Moldova", a conchis directorul ANAD.

La rândul său, Victoria Federiuc, a menționat că Republica Moldova simte necesitatea consolidării unui segment civic antidoping, care să servească ca partener pentru autoritatea națională antidoping și existența unei fuziuni a eforturilor comune, atât a actorilor civici, cât și a celor guvernamentali. “Sper și consider important faptul că intrăm într-o nouă fază de dezvoltare și ne asumăm angajamentul să fim activi alături de Agenția Națională Antidoping în lupta cu fenomenul dopajului”.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte