Padelul, sportul momentului în Spania, prinde amploare în Moldova

09 Martie 2020 20:21 535 0 Ultima modificare 09 Martie 2020 20:31

Tot mai multe persoane aleg să practice noua disciplină sportivă din Republica Moldova - padelul. Un sport care îmbină elemente diverse din jocurile de tenis de câmp, tenis de plajă, tenis de masă, badminton, squash și fronton.

În Republica Moldova, conform activității din spațiul public, sub egida Asociației de dezvoltare a Tenisului de Plajă și a Padelului, această disciplină sportivă este promovată și dezvoltată de către cluburile sportive Femina Chișinău, Cami Speia, Padelten Orhei, Codru Lozova și Revers Chișinău.

ATPP, împreună cu aceste cluburi, au editat Strategia de dezvoltare a padelului în Republica Moldova pentru perioada anilor 2020-2030, și au început dezvoltarea programelor de promovare și dezvoltare a acestui sport prin organizarea de antrenamente și competiții experimentale în cadrul Circuitului Național ”Moldova Padel Tour”. Numărul de practicanți constanți ai padelului în jurul acestor cluburi a ajuns până la 100 de persoane.

Singurul teren specializat de padel din Republica Moldova este la Tiraspol, în cadrul Centrului Sportiv Lions Arena, în timp ce în Chișinău și alte localități, cluburile sportive organizează seminare, antrenamente și competiții, după un program adaptat la condițiile de infrastructură ale sălilor de sport tradiționale.

Padelul a fost înregistrat oficial ca ramură sportivă în Republica Moldova în anul 2018, iar de atunci se fac eforturi din partea cluburilor sportive de a se constitui Federația Sportivă Națională de Padel, organ sportiv care ar permite mai repede dezvoltarea acestei discipline sportive, cât și îndeplinirea mai multor obiective din Strategia de dezvoltare a padelului.

Sâmbătă, pe 7 martie, la Tiraspol, cluburile Femina Chișinău și Cami Speia au organizat pentru prima dată în țara noastră Ziua Internațională a Femeii la padel, eveniment la care au luat parte 20 de persoane care s-au deplasat la Lions Arena pentru a gusta din acest joc care este pe val în lume. Toți participanții au primit diplome de participare și cadouri de la partenerul evenimentului - ceaiuri naturale autohtone ”Aroma Pădurilor”. 

FOTOGRAFII

Mihai Burciu, organizatorul evenimentului: ”Am încercat să îmbinăm două elemente importante prin organizarea acestui eveniment. Promovarea padelului și implicarea femeilor în activitățile sportive. Avem deja o comunitate frumoasă de doamne și domni, chiar și copii, care practică deja acest sport în Republica Moldova, iar pentru ei încercăm să le oferim tot mai multe evenimente. Următorul eveniment important este deplasarea unei echipe din țara noastră la un turneu internațional care va avea loc în perioada 14-15 martie, după care lucrul asupra organizării unui turneu în Republica Moldova și dezvoltarea proiectului ”Moldova Padel Tour”, un circuit național de padel”.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte