Participarea cu succes a lui Radu Albot la Mastersul de la Paris aduce Moldova cu șanse tot mai mari pentru ATP Cup 2020

01 Noiembrie 2019 10:13 1069 0 Ultima modificare 01 Noiembrie 2019 11:30

Republica Moldova se află pe loc eligibil de a participa la prima ediție a Cupei Mondiale ATP dedicată celor mai bune echipe naționale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei țări.

Astfel, după parcursul excelent al lui Radu Albot la Mastersul de la Paris, unde a ajuns până în runda a treia, țara noastră se menține pe loc cu șanse de calificare.

Sportivul nostru a cedat în runda a treia de la Paris, în trei seturi, în fața favoritului gazdelor, Gael Monfils.

Competiția din capitala Franței face parte din categoria ATP 1000 și se desfășoară în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie.

Tabloul sportivului nostru: 

Simplu: 

R3: Radu ALBOT vs. Gael MONFILS [13] (13 ATP, Franța) 6-4, 4-6, 1-6

R2: Radu ALBOT vs. Andreas SEPPI (74 ATP, Italia) 7-6(5), 7-6(6)

R1: Radu ALBOT vs. Nikoloz BASILASHVILI (26 ATP, Georgia) 6-3, 6-2

ATP a prezentat clasamentul formațiilor care se află pe locurile eligibile pentru calificare la turneu. La începutul lunii septembrie au fost desemnate primele 18 selecționate naționale calificate, la care li se alătură din oficiu gazda Australia, iar în luna noiembrie vor fi desemnate ultimele 5 echipe naționale care se vor prezenta la prima ediție a competiției care se anunță a fi mai importantă și mai atractivă decât a fost Davis Cup de până acum.

Datorită clasamentului din acest an al celui mai bun jucător moldovean din toate timpurile, Radu Albot, Moldova este pe locul șase în lista de așteptare, care luptă pentru unul din cele cinci locuri restante pentru calificare.

Echipe deja calificate:

Australia, Serbia, Spania, Elveția, Rusia, Austria, Germania, Grecia, Japonia, Italia, Franța, Belgia, Croația, Argentina, Georgia, Africa de Sud, SUA, Canada și Marea Britanie. 

Echipele din lista eligibilă:

Bulgaria – 1477 p., Polonia 1198, Chile – 1117, Uruguay 1102, Kazakhstan 1030, Moldova 1022, și alte state. 

Pentru Radu Albot urmează turnee de foc, în care trebuie să-și mențină poziția în clasamentul mondial atât pentru planul personal de a înfrunta cât mai bine cotat ultimele competiții din acest an, dar și de a menține Moldova în lupta pentru calificarea la ATP Cup 2020.

ATP Cup, urmaşa Cupei Mondiale pe echipe, va regrupa la start 24 de naţiuni, meciurile urmând să se dispute în trei oraşe australiene, între 3 şi 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei, premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de viitoarea Cupă Davis, ce se va desfăşura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante, meciurile urmând să se dispute timp de o săptămână, în luna noiembrie, la Madrid.

Prima ediţie a ATP Cup va cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de participante vor fi împărţite în şase grupe de câte patru formaţii, la capătul căreia cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte