UN ALT ASPECT PENTRU SPORTUL MUNICIPAL // VIDEO

16 Octombrie 2019 20:15 265 0 Ultima modificare 16 Octombrie 2019 20:37

Sportul municipal ar putea căpăta un aspect multidimensional. Asta datorită inițierii unei strategii de dezvoltare a candidatului Partidului Unității Naționale pentru funcția de primar general al municpiului Chișinău, Octavian Țîcu. Punctul central al strategiei este crearea Clubului Sportiv Municipal Chișinău, lângă Școala nr. 2 de Handbal, care se află pe terenul municipalității.

Potrivit candidatului, în cadrul Clubului Sportiv ar urma să fie creat un teren pentru jocurile de echipă, un bazin de înot și un hotel pentru cazarea sportivilor și a oaspeților. Acesta mai susține că nu este un proiect costisitor. Cheltuielile ar fi în jur de 5 milioane de euro, iar proiectul este pe cât se poate de realizabil în condițiile unei gestionări corecte a bugetului municipal.

Totodată, în ideea dezvoltării Clubului Sportiv Municipal este și comasarea acestuia cu celelalte centre sportive din zonă.

Candidatul susține că până acuma nu a existat interes din partea autorităților să repare Școala de Handbal, iar majoritatea proiectelor imobiliare ar fi în mâna consilierilor municipali socialiști.

În opinia lui Țîcu, România ar putea contribui cu mult la dezvoltarea sportului din Republica Moldova.

Canadidatul PUN spune că în timpul mandatului unui primar crearea Clubului Sportiv Municipal este un proiect ușor de realizat, deoarece acesta nu aspiră la crearea unor proiecte grandioase, precum ar fi Arena Chișinău, despre care nu se știe când va fi finalizată.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte