TURNEUL INTERNȚIONAL DE BASEBALL // VIDEO

14 Octombrie 2019 19:55 347 0

Cei mai buni baseball-iști din Republica Moldova și de peste hotare s-au adunat în acest weekend la Chișinău pentru a participa la „Turneul Internațional Cupa LCSB”. Competiția se desfășoară pentru al 4-lea an la rând. Anul acesta au participat două echipe din Chișinău, una din Cernăuți și o echipă din Tiraspol


Baseball-ul se practică în Republica Moldova din 1987. Potrivit președintelui Federației de Baseball și Softball din Republica Moldova, acest tip de sport nu se bucură atât de mult de susținerea autorităților, deoarece este greu înțeles. Echipele finaliste „Abator” din Chișinău și ”Tornado” din Tiraspol, au demonstrat că au cele mai bune calități pentru a fi câștigători.

Tinerii baseball-iști spun că și-ar dori și o carieră legată de acest tip de sport. Antrenorii și-au pregătit echipele cum știu ei mai bine și pentru că este un tip de sport olimpic, baseball-iștii își doresc să atingă cele mai înalte culmi.

Cupa LCSB a mers la echipa „Tornado” din Tiraspol, iar echipele „Abator” și „Scorpion” din Chișinău s-au ales cu locurile 2 și, respectiv, 3. Membrii Federației de Baseball și Softball din Republica Moldova spun că pe viitor acest sport are perspective de creștere.

Federația de Baseball și Softball din Republica Moldova este în strânse relații cu România, Bulgaria și Ucraina. De-a lungul timpului echipele de baseball din Moldova au adus acasă doar locuri de frunte de la campionatele europene.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte