TAEKWONDO MOLDOVENESC LA MONTREAL // VIDEO

11 Octombrie 2019 18:25 697 0

Peste o mie de sportivi s-au reunit în orașul canadian Montreal pentru prestigioasa competiție de taekwondo versiunea olimpică, Cupa Canadei, ediția 2019, care este și cel mai important eveniment din calendarul forului de profil din țara frunzei de arțar.

Turneul a constituit un important test de verificare pentru candidații olimpici din 50 de state ale lumii, dar si pentru tinerii sportivi dornici de afirmare.

Inițial și-a anunțat participarea și liderul lotului Republicii Moldova, Aaron Cook, situat pe locul 11 în clasamentul provizoriu olimpic, la categoria de greutate de 80 de kilograme, care nu a mai ajuns la prestigiosul tuurneu.

Școala moldovenească de taekwondo a fost reprezentată de doi conaționali stabiliți în Canada, Leonardo Cristel și Roman Munteanu. Sportivii au în palmares numeroase medalii și trofee cucerite în competițiile regionale și nationale printre cadeți.

Dragostea față de sport este salutată și de părinții sportivilor, care îi sprijină de fiecare dată, chiar dacă sunt în diaspora, departe de casă.

Pentru Leonardo Cristel turneul a coincis cu debutul la categoria de 63 de kilograme. După un start reușit, în meciul pentru calificarea în finală, Leonardo s-a confruntat cu americanul May Topher, viitor deținător al medaliei de argint. Topher a atacat în forță și l-a lovit accidental pe sportivul moldovean, care la decizia echipei medicale a trebuit să abandoneze lupta. Punctele acumulate anterior îl mențin pe Leonardo Cristel în lista candidaților olimpici la categoria de 63 de kilograme.

Roman Munteanu (in imagine cu echipament de protectie de culoare albastra) a concurat cu succes la categoria 41 de kilograme, cucerint medalia de argint la cadeți. Este a treia distincție din cariera sportivă a moldoveanului, primele două medalii de aur fiind cucerite în cadrul Campionatelor Canadei la cadeți.

Prezent la competiție, președintele Federației de Taekwondo din Canada, May Topher a rămas impresionat de prestația gazdelor, sportivilor din provincia Quebec, care au reușit la finalul concursului să cucerească în total 26 de medalii, cinci dintre care de cea mai înaltă clasă.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte