Federația Moldovenească de Fotbal crede într-o idee națională exprimată prin fotbal - credem în Echipa Țării, care poate să unească cetățenii în jurul unui sport // VIDEO

10 Octombrie 2019 20:27 343 0

Federația Moldovenească de Fotbal crede într-o idee națională exprimată prin fotbal - credem în Echipa Țării, care poate să unească cetățenii în jurul unui sport. Pe teren și în tribune.

Fotbalul se educă și se crește. De la cei care ajung să joace pe teren în culorile naționalei, după mult antrenament, sacrificii și muncă, până la cei care sunt în tribună și își susțin Echipa Țării pe orice timp, cu pasiune. 

Vă prezentăm două istorii de viață și performanță a tinerilor care sunt parte a Echipelor Naționale de Fotbal Feminin și Masculin, Under 19: 

Doru Calestru nu este doar pasionat de fotbal, acest sport este pentru el o parte importantă din viață.  

Screenshot 2019-10-10 at 11.54.10.png

Fiind jucător la Clubul Sportiv „Dacia Buiucani" și jucând în tricoul Naționalei de juniori, știe și crede că orice meci pentru Echipa Țării este o mândrie. Fiindcă odată intrat pe teren cu tricoul Echipei Țării, apare o responsabilitate enormă. De aceasta, susținerea suporterilor este mereu un lucru important, pentru că, atunci când vezi tribunele pline cu suporteri, simți un îndemn de a juca și a arăta tot ce ai mai bun. 

Vezi video complet cu Doru aici. 

Daniela Mardari practică fotbalul de 6 ani și jumătate. A început să joace fotbal împreună cu băieții în curte. Astăzi, joacă deja în Echipa Națională de fotbal feminin under 19. 

Screenshot 2019-10-10 at 11.53.51.png

Daniela și-a urmat visul său de a deveni sportivă de performanță. Povestește cu mult drag despre fotbal și despre colegele sale de echipă. Dacă o fetiță își dorește cu adevărat să joace fotbal și să facă performanță, trebuie să continue să creadă în visul ei. Ca să ajungi o sportivă bună, trebuie să ai tărie de caracter, motivație și susținerea celor dragi și a suporterilor. Suporterul este al 12-lea jucător, iar atunci când fotbalistele aud suporterii în tribune, sunt și mai motivate să dea totul pe teren.

Vezi video complet cu Daniela aici. 

 

 

Te așteptăm în tribune cu familia, colegii și prietenii tăi, ca să trăim împreună emoțiile frumoase de la meciurile Echipei Țării.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte