Aur pentru Moldova la Mondialele din Bulgaria // VIDEO

31 August 2019 06:53 1781 0

Lotul Federației de Taekwon-Do Contemporan a participat în această săptămână la Campionatul Mondial care s-a desfășurat în Bulgaria, orașul Plovdiv. La acest eveniment au participat 75 de țări cu aproape 1000 de sportivi. Moldova a fost reprezentată de șapte sportivi: Ion Ilescu, Filip Petrachii, Nicolae Grigoriu, Tudor Rotaru, Igor Filimon, Vlad Druță și Vasile Panainte, împreună cu antrenorul Radu Filat.

Sportivii noștri au participat la mai multe probe: Tull (Tehnică) Individual, Tull (Tehnică) Echipă, Sparing (Lupte) Individual, Spargeri Individual și Spargeri Echipă.

Primul care a deschis drumul către podium a fost Ion Ilescu care a participat la proba Tehnică Tull II Dan, și a ajuns în seminfinale, unde a cedat sportivului din Korea de Nord, clasându-se pe locul 3. A cedat campionului actual la această probă.

În ultima zi de participare, ridicându-se cu o treaptă mai sus, Vasile Panainte reușește să cucerească medalia de argint la proba Spargeri Individual, fiind foarte aproape de titlul mondial, cedând sportivului din Bulgaria.

Iar minunea serii, chiar în ultima oră de participare, sportvii noștri, la proba Spargeri Echipe, reușesc să cucerească titlul de Campioni Mondiali la această probă, trecând prin multe încercări și emoții, fiind în competiție cu cei mai bun și mai puternici sportivi din lume. Astfel, imnul Republicii Moldova a fost auzit de întreaga audiență, iar sportivii noștri cu cinste au ținut drapelul țării pe cea mai înaltă treaptă la acest Campionat.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte