Spectacol total la Baku, în finala Europa League: cinci goluri într-o repriză

30 Mai 2019 11:24 281 0 Ultima modificare 30 Mai 2019 11:28

Chelsea Londra a câștigat cu 4-1 finala Europa League în fața concitadinei Arsenal.

Echipa lui Sarri a făcut instrucţie cu ”tunarii” în finala Europa League. La Baku, oamenii lui Unai Emery au ratat prima ocazie prin Xhaka. Chelsea a replicat prin Giroud, dar Cech a intervenit salvator.

După pauză, atacantul francez nu şi-a mai iertat fosta echipă. Golul lui Giroud a deschis balul. Pedro a făcut apoi 2-0 din pasa lui Hazard. Arsenal s-a prăbuşit, iar Chelsea a mai marcat o dată. Giroud a scos penalty, iar Hazard a transformat fără emoţii. Reuşita serii le-a aparţinut celor de la Arsenal. Iwobi a prins un şut de zile mari.

Chelsea a refăcut imediat avansul de trei goluri. Hazard a bifat dubla din pasa lui Giroud. S-a terminat 4-1 pentru echipa lui Sarri, care şi-a trecut în palmares a doua Europa League din istorie. În schimb, Arsenal a ratat şi ocazia să prindă un loc în UEFA Champions League.

Pedro Rodiguez a marcat un gol în finala Europa League, Chelsea – Arsenal 4-1. Atacantul poate fi numit omul cu golul în partidele cu trofeul pe masă pe care le-a disputat. Pedro Rodriguez este primul spaniol care se poate lăuda cu o asemenea performanță, a înscris în patru finale internaționale pe care le-a jucat la nivel de club.

Petro Rodriguez a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor în ultimul act al Ligii Campionilor, al Europa League, al Supercupei Europei și al Campionatului Mondial al cluburilor.

Pedro Rodriguez a devenit singurul jucător spaniol din istorie care a reușit să înscrie cel puțin un gol în șase competiții oficiale de club în timpul același sezon : La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa UEFA și Cupa Mondială a Cluburilor, în anul 2009.

Fotbalistul de 31 de ani are o vitrină impresionantă de trofee: 25. A cucerit cu Barcelona trei Ligi ale Campionilor, cinci titluri de campioană a Spaniei, trei Cupe ale Spaniei, patru Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei și două Campionate Mondiale ale cluburilor. Cu Chelsea are cucerit Europa League, un campionat al Angliei și o Cupă a Angliei.

Pedro Rodruiguez a câștigat cu naționala Spaniei un titlu de campion mondial și unul european. Are 64 de selecții în reprezentativa iberică, unde a înscris de 17 ori.

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte