Leonid Oleinicenco este noul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal! Pavel Cebanu a fost ales președinte de onoare // VIDEO

22 Mai 2019 12:18 657 0 Ultima modificare 23 Mai 2019 09:27

Pe 22 mai 2019, la Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu a avut loc cel de-al XVIII-lea Congres Extraordinar al FMF, transmite pagina oficială a forului fotbalistic.

În cadrul Congresului, Leonid Oleinicenco cu unanimitate de voturi a fost ales noul Președinte al FMF. El l-a succedat în această funcție pe Pavel Cebanu, demisia căruia, din proprie inițiativă, a fost acceptată de către delegații Congresului. Astfel, Leonid Oleinicenco va fi al cincilea șef al forului fotbalistic național. 

În același timp, Sergiu Harea, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie al R.Moldova, l-a substituit în calitate de membru al Comitetului Executiv FMF pe Victor Sorocean, care a demisionat pe motiv că reprezintă țara noastră în calitate de Ambasador în Belarus. 

În conformitate cu decizia nr.150 a Comitetului Executiv al FMF din 22 aprilie 2019, pentru merite deosebite în activitatea fotbalistică la un nivel înalt în funcția de președinte al FMF, realizarea cu succes a programelor și proiectelor de dezvoltare, pentru muncă asiduă la promovarea și popularizarea fotbalului moldovenesc, domnului Pavel Cebanu i-a fost decernat titlul de Președinte de Onoare al FMF.

Congresul a fost deschis de către Pavel Cebanu, cu un mesaj de salut către delegaţi. De asemenea în fața asistenței au luat cuvântul Monica Babuc, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici, Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Michele Uva, Vicepreședintele UEFA, Oliver Jung, Manager FIFA al Programelor de Dezoltare Europa. 

La eveniment au mai fost prezenți Denis Bastari, Manager UEFA al Programului HatTrick, Nicolae Piatac, Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv, Radu Rebeja, Secretar de Stat la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Ivan Scripnic, Primarul com.Ciorescu, Grigore Cușnir, Primul Președinte al FMF, Constantin Tampiza, al doilea Președinte al FMF, veterani, alți oficiali.

Congresul a întrunit cvorumul necesar, a fost deliberativ, iar componențele comisiilor de numărare, validare şi secretariatului au fost votate în conformitate cu prevederile Statutului FMF. 

De asemenea, a fost aprobat Procesul verbal al ședinței Congresului Ordinar nr.XVII al FMF din 25 ianuarie 2019.

Următorul Congres ordinar al FMF va avea loc în perioada ianuarie – aprilie 2020.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte