Șahistul Lucian-Costin Miron și-a asigurat un avantaj solid la memorialul ”Veaceslav Cebanenco”

14 Mai 2019 13:13 250 0

Maestrul internațional Lucian-Costin Miron (România) conduce în clasamentul memorialului de șah ”Veaceslav Cebanenco” de la Chișinău cu două runde înainte de încheiere, relatează MOLDPRES.

El totalizează 5,5 puncte din 7 posibile – cu un punct mi mult decât reprezentanții gazdelor, marele maestru internațional Dumitru Svetușchin și maestrul internațional Ivan Schițco. Ieri, Lucian-Miron Costin a remizat cu marele maestru internațional Aleksei Fiodorov din Belarus. Egalitate a fost înregistrată și în partida disputată de Ivan Schițco și Jegor Lașhkin (Tiraspol). Vladimir Hamițevici l-a învins pe Nichita Morozov. Dumitru Svetușchin l-a întrecut pe Andrei Macovei, iar Ilia Smirin (Israel) l-a devansat pe Baadur Jobava (Georgia).

”Scopul meu este, în primul rând, să prestez un joc de calitate. Doresc, de asemenea, să îndeplinesc aici al treilea normativ, ultimul, pentru conferirea titlului de mare maestru”, a declarat pentru agenție la conferința de presă din ajunul turneului Lucian-Costin Miron.

Astăzi se vor desfășura partidele penultimei runde, iar mâine, cu începere de la ora 11.00, va avea loc la Clubul republican de șah și joc de dame runda finală.

Veaceslav Cebanenco a activat în calitate de antrenor, elaborând mai multe scheme de joc înalt apreciate în societatea șahistică din Uniunea Sovietică, dar și din lume. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte