Simona Halep câștigă și România conduce Franța cu 1-0

20 Aprilie 2019 18:29 236 0 Ultima modificare 20 Aprilie 2019 18:31

Simona Halep câștigă meciul de deschidere al semifinalei Fed Cup dintre Franța și România, 6-3, 6-1 cu Kiki Mladenovic.

Meciul al doilea urmează în câteva minute la Rouen, între Caroline Garcia și Mihaela Buzărnescu.

Într-o sală de la Rouen dominată sonor de fanii români, Simona și Kristina Mladenovic au început la un nivel foarte bun. A fost nevoie de 54 de minute pentru primul set, pe care Simona l-a decis, 6-3, făcând trei break-uri. Asta, deși Mladenovic a deschis meciul cu două game-uri consecutive pe propriul serviciu în care a revenit de la 0-40. Dar Kiki n-avea cum să reziste la nesfârșit tot salvând mingi de break. În cele din urmă, la al treilea asalt, Simona a făcut break-ul.

Meciul a fost unul de o calitate excelentă; Mladenovic și-a adus cel mai bun tenis, deranjând-o pe Simona de câteva ori la început cu armele ei și justificând alegerea tactică a lui Benneteau. Kiki e capabilă să lovească puternic, dar și să adauge execuții de finețe; scurtele ei au intrat în două ocazii, devreme în meci. Dar Simona, ultra motivată, a avut toate răspunsurile și a adus o intensitate superioară, pe care Mladenovic nu a putut-o susține.

Ultima ocazie în care Mladenovic a mai putut sta aproape în scor a fost la 3-3, când Simona a avut unicul game slab al zilei, cedându-și break-ul.

Asta ne-a adus la momentul crucial al meciului, game-ul al șaptelea, în care a fost rupt echilibrul. Un game șapte de peste 10 minute, pe care Simona l-a tranșat în favoarea ei cu o serie de trei lovituri câștigătoare cu reverul, arma ei de bază care a funcționat grozav azi. Desprinsă la 4-3, Simo a mai făcut apoi un break, tranșând primul set.

Setul secund a fost unul mult mai dezechilibrat; dezlănțuită, Simona a dominat și a sprintat spre victorie: 6-3, 6-1.

Setul secund, pornit cu întârziere după ce Mladenovic a încercat să se regrupeze cu o pauză prelungită de toaletă, a început cu un hold iute al Simonei, care a ratat apoi posibilitatea unui break. Aici s-au oprit similitudinile cu primul set. Simona a dominat cu autoritate manșa a doua, arătând un tenis care parcă continuă lucrurile de unde le-a lăsat anul trecut, la Paris.

„A fost dificil la început din cauza emoțiilor, Kristina e o jucătoare dificilă, nu-ți dă ritm. In setul doi a fost mult mai bine. Vreau să mulțumesc celor care m-au susținut, atmosfera e extraordinară”, a spus Simona, la interviul de pe teren.

Sursa: treizecizero.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte