Şahistul Ivan Schiţco a repurtat cinci victorii consecutive la campionatul naţional

05 Februarie 2019 13:01 205 0

Maestrul FIDE Ivan Schiţco a obţinut ieri a cincea victorie consecutivă la campionatul naţional, liga superioară, care se desfăşoară la Clubul republican de şah şi joc de dame, relatează MOLDPRES.

În runda a şasea a turneului, el l-a învins pe Bogdan Pavlenco. Printre învinşii lui mai figurează Liviu Cerbulenco, Pavel Vavric, marele maestru internaţional Vladimir Hamiţevici, maestrul internaţional Nichita Morozov. Unica înfrângere înregistrată i-a fost administrată în prima rundă a competiţiei de marele maestru internaţional Dumitru Svetuşchin. Astăzi, liderul va juca cu maestrul internaţional Anatolii Zajarnyi.

Ivan Schiţco este urmat în clasament de Andrei Macovei şi Vladimir Hamiţevici, care totalizează câte 4,5 puncte fiecare, Ruslan Soltanici şi Dumitru Svetuşchin, care au acumulat câte 3 puncte. Ruslan Soltanici a fost învins ieri de Pavel Vavric. „A fost o poziţie dinamică, complicată pe tablă, care necesita mutări exacte. Am fost într-o uşoară criză de timp, am greşit şi am cedat”, atsfel a comentat Ruslan Soltanici eşecul suferit.

În concursul feminin, pe primul loc se situează maestrul internaţional Svetlana Petrenco, cu maximum de puncte adunate (6). Pe locul doi, cu 4 puncte la activ, se clasează Valentin Verbin.

Ivan Schiţco a luat startul la campionat, conform coeficientul său ELO egal cu 2416, de pe poziţia a cincea. Primul în top la acest capitol este Dumitru Svetuşchin (2605 puncte). În concursul feminin, lider detaşat cu 2143 puncte este Svetlana Petrenco. Campionatul se va încheia pe 7 februarie.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte