Să avem speranță

Scris de Aprilie 26, 2019 102 0

În Evanghelia după Matei se povestește că, după Învierea sa, Isus le-a vorbit oamenilor în trei rânduri. O dată pentru a le spune – Bucureți-vă!, apoi – Nu vă temeți! Și la urmă, către ucenicii lui – Cu voi sunt în toate zilele până la sfârșitul veacului!

Cine mai aude astăzi aceste cuvinte de îmbărbătare?

Bucuriile noastre, dacă sunt, sunt resentimentare – ne bucurăm de eșecurile altora, ne bucurăm de eșecul opoziției dacă suntem cu guvernul, ne bucurăm de eșecurile guvernului dacă suntem cu opoziția. Ne bucurăm să depozităm vești proaste, să distribuim vinovății, adevărate sau închipuite și să catalogăm dezastre. În afară de bucuria micilor achiziții zilnice, avem bucuria sinucigașă de a fi încruntați și de a ne petrece viața gândind că și vecinului îi este la fel de rău, ba chiar mai rău decât nouă. Am devenit  neândurători, prost dispuși și sarcastici. Avem încredere doar în cei care ne aprobă, înlocuim prieteniile cu alianțe și nu mai iubim nimic în afara propriilor opinii.

De temut, ne tem de tot – de ceea ce a fost și de ceea ce va veni. Ne temem de ceea ce este dar ne temem la fel de mult de ceea ce ar putea să fie – dacă va fi mai rău? Ne temem de tot ceea ce nu știm, de tot ceea ce știm și de tot ceea ce aflăm. Ne temem să ne bucurăm, ne temem să vorbim despre răbdare și ne temem să avem speranță că mâine va fi mai bine!

Temători și triști suntem departe de a simți în preajma noastră prezența celui care a pormis să fie cu noi în toate zilele până la sfârșitul veacului.

Toate acestea dovedesc că am fost puțin pregătiți pentru Sfintele  Paște și că nu credem în Înviere – a noastră și a lui. Mi se va răspunde că nu avem motive de bucurie, că nu sunt motive pentru a nu ne teme și că sunt motive pentru a ne simți uitați de Dumnezeu.

Dar oare nu așa s-a simțit Isus în grădina Ghețimanii? Nu s-a simțit el părăsit de tatăl ceresc?

Sărbătoarea Învierii este sărbătoarea trecerii peste poticnișuri, este sărbătoarea a două îmndemnuri – bucurați-vă și nu vă temeți și a unei promisiuni, cu voi sunt până la sfârșit.

Este sărbătoarea învierii personale, o înviere care te poate trece peste încercările vieții pentru a ajunge să nu mai ai teamă.

Nu cred că Isus a coborât de pe cruce pentru a se răzbuna. Nu cred că Isus a înviat pentru a lăsa lumea pustiită și fără speranță.

Bucurați-vă și aveți speranță –  va fi mai bine!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare 26 Aprilie 2019 10:45

Cele mai citite articole

Natalia Hadarca - avatar Natalia Hadarca 14-01-2019 2900

Dodon a primit o lovitură drept în moale…

În campania electorală este important orice gest, orice faptă care aduce dividende politice. Loviturile de imagine pot însă avea un impact devastator dublu. Este și cazul lui Dodon, care a...

Natalia Hadarca - avatar Natalia Hadarca 08-10-2018 2512

O tragedie parcă „trasă la indigo”, ca a…

E iarăși octombrie... De zece ani, în această lună retrăiesc tragedia prin care a trecut familia mea. E pentru prima oară când scriu despre asta, dar sper că pot astfel...

Natalia Hadarca - avatar Natalia Hadarca 25-02-2019 1725

Cine clatină barca numită Republica Mold…

Se știe, orice comparație șchiopătează. Dacă e să comparăm statul numit Republica Moldova cu o navă, aceasta ba plutește în derivă, ba se apropie periculos de niște ghețari care ar...

Nicolae Federiuc - avatar Nicolae Federiuc 26-02-2019 1315

Țambalul nostru cel de toate zilele sau …

Moldovenii au votat. Așa cum au considerat ei că e mai bine. În linii mari, alegerile au legitimat o stare de spirit din societate și au reconfigurat scena politică, pornind...

Nicolae Federiuc - avatar Nicolae Federiuc 22-02-2019 1308

Sandu si Năstase, de la otrăvire, la sin…

Că liderii blocului ACUM suferă de lipsă acută de inspirație se știe de multă vreme. Se creează impresia că toate acțiunile sunt improvizații ad hoc, în funcție de situația momentului...

Ultimele Opinii VBlog

Nicolae Federiuc - avatar Nicolae Federiuc 19-06-2019 309

FEDERALIZARE ÎN ETAPE. Sămânța a fost aruncată și lăsată să încolțească

Reputatul savant american Joseph P. Overton (1960-2003), pri...

Nicolae Federiuc - avatar Nicolae Federiuc 18-06-2019 368

UN PAS ÎNAINTE ȘI DOI ÎNAPOI. Acordul de ”pace” care umilește România

Știați că, în timpul războiului moldo-rus, din 1992, trupele...

Natalia Hadarca - avatar Natalia Hadarca 18-06-2019 224

Kievul întinde mâna Chișinăului. Cum va răspunde noua guvernare?

Pentru a trăi normal, omul are nevoie de acoperiș deasupra c...

Victor Nichitus - avatar Victor Nichitus 17-06-2019 316

Maia Sandu la București - o vizită necesară

Moldova țară de minuni: magistrații Curții Constituționale ș...

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.