Să avem speranță

Scris de Aprilie 26, 2019 152 0

În Evanghelia după Matei se povestește că, după Învierea sa, Isus le-a vorbit oamenilor în trei rânduri. O dată pentru a le spune – Bucureți-vă!, apoi – Nu vă temeți! Și la urmă, către ucenicii lui – Cu voi sunt în toate zilele până la sfârșitul veacului!

Cine mai aude astăzi aceste cuvinte de îmbărbătare?

Bucuriile noastre, dacă sunt, sunt resentimentare – ne bucurăm de eșecurile altora, ne bucurăm de eșecul opoziției dacă suntem cu guvernul, ne bucurăm de eșecurile guvernului dacă suntem cu opoziția. Ne bucurăm să depozităm vești proaste, să distribuim vinovății, adevărate sau închipuite și să catalogăm dezastre. În afară de bucuria micilor achiziții zilnice, avem bucuria sinucigașă de a fi încruntați și de a ne petrece viața gândind că și vecinului îi este la fel de rău, ba chiar mai rău decât nouă. Am devenit  neândurători, prost dispuși și sarcastici. Avem încredere doar în cei care ne aprobă, înlocuim prieteniile cu alianțe și nu mai iubim nimic în afara propriilor opinii.

De temut, ne tem de tot – de ceea ce a fost și de ceea ce va veni. Ne temem de ceea ce este dar ne temem la fel de mult de ceea ce ar putea să fie – dacă va fi mai rău? Ne temem de tot ceea ce nu știm, de tot ceea ce știm și de tot ceea ce aflăm. Ne temem să ne bucurăm, ne temem să vorbim despre răbdare și ne temem să avem speranță că mâine va fi mai bine!

Temători și triști suntem departe de a simți în preajma noastră prezența celui care a pormis să fie cu noi în toate zilele până la sfârșitul veacului.

Toate acestea dovedesc că am fost puțin pregătiți pentru Sfintele  Paște și că nu credem în Înviere – a noastră și a lui. Mi se va răspunde că nu avem motive de bucurie, că nu sunt motive pentru a nu ne teme și că sunt motive pentru a ne simți uitați de Dumnezeu.

Dar oare nu așa s-a simțit Isus în grădina Ghețimanii? Nu s-a simțit el părăsit de tatăl ceresc?

Sărbătoarea Învierii este sărbătoarea trecerii peste poticnișuri, este sărbătoarea a două îmndemnuri – bucurați-vă și nu vă temeți și a unei promisiuni, cu voi sunt până la sfârșit.

Este sărbătoarea învierii personale, o înviere care te poate trece peste încercările vieții pentru a ajunge să nu mai ai teamă.

Nu cred că Isus a coborât de pe cruce pentru a se răzbuna. Nu cred că Isus a înviat pentru a lăsa lumea pustiită și fără speranță.

Bucurați-vă și aveți speranță –  va fi mai bine!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare 26 Aprilie 2019 10:45

Cele mai citite articole

Natalia Hadarca - avatar Natalia Hadarca 14-01-2019 2976

Dodon a primit o lovitură drept în moale…

În campania electorală este important orice gest, orice faptă care aduce dividende politice. Loviturile de imagine pot însă avea un impact devastator dublu. Este și cazul lui Dodon, care a...

Natalia Hadarca - avatar Natalia Hadarca 08-10-2018 2557

O tragedie parcă „trasă la indigo”, ca a…

E iarăși octombrie... De zece ani, în această lună retrăiesc tragedia prin care a trecut familia mea. E pentru prima oară când scriu despre asta, dar sper că pot astfel...

Natalia Hadarca - avatar Natalia Hadarca 25-02-2019 1793

Cine clatină barca numită Republica Mold…

Se știe, orice comparație șchiopătează. Dacă e să comparăm statul numit Republica Moldova cu o navă, aceasta ba plutește în derivă, ba se apropie periculos de niște ghețari care ar...

Nicolae Federiuc - avatar Nicolae Federiuc 22-02-2019 1363

Sandu si Năstase, de la otrăvire, la sin…

Că liderii blocului ACUM suferă de lipsă acută de inspirație se știe de multă vreme. Se creează impresia că toate acțiunile sunt improvizații ad hoc, în funcție de situația momentului...

Nicolae Federiuc - avatar Nicolae Federiuc 26-02-2019 1355

Țambalul nostru cel de toate zilele sau …

Moldovenii au votat. Așa cum au considerat ei că e mai bine. În linii mari, alegerile au legitimat o stare de spirit din societate și au reconfigurat scena politică, pornind...

Ultimele Opinii VBlog

Victor Nichitus - avatar Victor Nichitus 04-07-2019 287

Onestitatea lui Dodon

Comentatori politici apropiați guvernării pro-europene – soc...

Victor Nichitus - avatar Victor Nichitus 01-07-2019 335

Îngrijorarea românilor basarabeni

Toată lumea este de acord că factorul extern a avut un rol i...

Nicolae Federiuc - avatar Nicolae Federiuc 25-06-2019 256

UNIREA, ACUM ORI NICIODATĂ. Saltul periculos care încă ne mai poate salva

Cine nu riscă, nu bea șampanie, spune o veche vorbă rusească...

Victor Nichitus - avatar Victor Nichitus 25-06-2019 203

Experimentul Moldova

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preş...

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.