Blocul din sectorul Râșcani, unde s-a produs o explozie, va fi reconstruit

15 Octombrie 2018 19:23 153 0

Blocul din sectorul Râșcani, unde s-a produs o explozie, va fi recostnruit, iar lucrările în acest sens vor demara în următoarele zile. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

„În urma examinării clădirii, Comisia a stabilit că blocul poate fi restabilit. Sunt lucrări care practic nu au fost făcute niciodată până acum la o așa înălțime și de o astfel de complexitate. Lucrările urmează să fie finalizate timp de o lună și jumătate. Vor fi reconstruite planșeele, va fi schimbat ascensorul, reparate apartamentele și reamenajate scările. În total, patru apartamente au fost puternic afectate”, a afirmat Grozavu.

Viceprimarul a subliniat că „deocamdată, nu se cunoaște suma exactă a pagubelor și nici costul lucrărilor ce urmează a fi efectuate”.

La rândul său, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut ca „lucrările să fie executate zilnic, iar locatarii să fie informați despre derularea acestora”.

În total, patru persoane au decedat în urma exploziei produse într-un bloc cu 21 de etaje din sectorul Râşcani al capitalei. Potrivit autorităților, deflagrația s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte