Codul portocaliu de rujeolă va fi schimbat

15 Octombrie 2018 19:21 157 0

Codul portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei ar putea fi schimbat în cod galben cu menținerea gradului sporit de vigilență. Propunerea a parvenit din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi a fost examinată astăzi de către membrii Biroului permanent al Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit raportului prezentat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, situația epidemiologică privind îmbolnăvirile prin rujeolă s-a ameliorat, iar în primele zile ale lunii octombrie nu au fost raportate noi cazuri suspecte. Totodată, pe întreg teritoriul țării se mențin măsuri de supraveghere. În acest sens, Agenția Națională pentru Sănătate Publică asigură activitatea punctului focal, în regim 24/24 de ore, pentru monitorizarea cazurilor de rujeolă.

Conform sursei citate, în anul curent pe teritoriul ţării au fost înregistrate 295 cazuri confirmate de rujeolă. Cele mai multe îmbolnăviri au avut loc pe parcursul lunii august – 239 cazuri, iar cele mai afectate raioane sunt Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Cantemir.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării la începutul lunii curente nu au fost admiși în instituții 5314 elevi. Dintre aceştia, 1606 copii au fost vaccinați recent.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte