Ruslan Codreanu: Antreprenorul care a instalat bradul şi decoraţiunile de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale nu a avut autorizaţie de la Primărie

15 Octombrie 2018 16:41 253 0 Ultima modificare 15 Octombrie 2018 16:42

Antreprenorul care, de hramul Chişinăului, a instalat bradul şi decoraţiunile de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale nu a avut autorizaţie de la Primărie pentru acest lucru. Declaraţia a fost făcută de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Edilul a ordonat să fie elaborat un regulament clar pentru agenţii economici care vor să participe la evenimente publice organizate în centrul Chişinăului, scrie prime.md. 

Primarul interimar susţine că va purta o discuţie cu antreprenorul care a instalat decoraţiunile de Crăciun în centrul Capitalei.

"Eu aş vrea doar să înţeleg ce a fost în capul lui când a venit neautorizat şi a instalat bradul de hramul oraşului. Eu la fel de surprins am fost ca să văd ieri rânduri imense la galcoci, la dresuri, eu am fost foarte surprins. M-am mirat că tocmai în ziua de ieri foarte multă lume face rânduri să-şi procure dresuri", a menționat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Şeful Direcţiei Comerţ din cadrul Primăriei susţine că, nu de puţine ori, în timpul unor evenimente publice, poliţiştii au fost nevoiţi să evacueze unii antreprenori din piaţă.

"S-au gândit că pot şi ei să participe, fără careva permisiuni, autorizaţie, lucrurile acestea, din păcate se întâmplă permanent. Am mai depistat şi alte persoane care au venit şi cu conservații de acasă. Lucurile acestea sunt, ei au fost evacuaţi", a precizat şeful Direcţiei Comerţ a municipiului Chişinău, Marcel Zambițchi.

"Pentru a evita parașutistii care fără autorizaţie, fără notificări, fără să ştim îşi amplaseze unităţile de comerţ, elaborați un regulament pentru manifestaţii, reguli pentru Ziua Vinului, hramul oraşului, sărbători de Crăciun", a mai adăugat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Agenţii economici care participă la evenimentele publice din Piaţa Marii Adunări Naţionale, plătesc, pentru o zi, taxe de 400 de lei pentru un metru pătrat de teren pe care îşi amplasează taraba.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte