Infractorii care au răpit fetița de la Ciocana cereau mamei sale mii de euro pentru a o revedea în viață

15 Octombrie 2018 11:35 230 0 Ultima modificare 15 Octombrie 2018 11:39

Corneliu Groza, șeful Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, a declarat astăzi, într-o conferință de presă că fetița, dispărută din curtea unui bloc din sectorul Ciocana, a fost găsită într-o locuință din preajma Spitalului nr. 1 din Chișinău, închiriată chiar de către fratele ei, și nu și-a dat seama că a fost parte a unei „tranzacții” reprobabile, notează ziarulnational.md

Potrivit lui Corneliu Groza, Poliția capitalei a fost anunțată despre dispariția minorei de către unul dintre frații acesteia, pe 10 octombrie la ora 20.45, spunând că fata a ieșit în curte în jurul orei 14.00 și nu s-a mai întors.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că este vorba despre o infracțiune, fiindcă răpitorii cereau bani de la mama fetei. Pe telefonul mamei au fost trimise două mesaje, unul la ora 16.02, al doilea - după ora 21.00. În primul era scris că, dacă femeia vrea să-și vadă fiica, să aducă într-un loc indicat de infractori - într-un bloc de pe bd. Mircea cel Bătrân 5/3, suma de 3 500 de euro „într-o oră”. Femeia nu a reacționat la primul apel, fiindcă se afla la serviciu. În al doilea mesaj, mama primea răgaz să aducă banii până a doua zi, la ora 12.00.

Polițiștii se aflau în apartamentul femeii, când a fost recepționat cel de-al doilea mesaj și, împreună cu procurorii, au pregătit operațiunea de a doua zi, când banii au fost plasați în locul indicat de procurori, sub monitorizarea oamenilor legii.

Abia la ora 14.00 și-a făcut apariția unul dintre făptași, a mers, a luat banii, moment în care a fost prins. Acesta le-a spus oamenilor legii unde și cu cine se află fata, care fusese convinsă să plece din curte de către fratele ei, mințind-o că mama știe despre acest lucru.

Ion Munteanu, procuror, adjunct-interimar al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, şef-interimar al Oficiului Ciocana, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că fratele fetei, implicat în răpire, mai fusese anterior certat cu legea și plecase de acasă. Mama crește singură patru copii.

Cei doi minori în vârstă de câte 16 ani sunt reținuți și riscă de la 10 la 13 ani de închisoare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte