Grădinița 166 va fi redeschisă

04 Octombrie 2018 18:15 166 0

Vești bune pentru părinții și copiii din sectorul Buiucani al capitalei. Din toamna anului viitor, grădinița numărul 166, care din 2006 se află în paragină, va fi redeschisă. Astfel, peste 300 de micuți se vor putea bucura de condiții moderne de studii.

Pentru a verifica pregătirile pentru renovarea grădiniței, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a efectuat o vizită la fața locului. Oficialul spune că a fost deja încheiat un parteneriat public privat, iar agentul economic va aloca 20 de milioane de lei pentru lucrările de modernizare.

Potrivit responsabililor de la Direcția Educație, Tineret și Sport din sectorul Buiucani, în grădinița numărul 166 vor fi deschise 12 grupe de copii și vor lucra 24 de educatori. Personalul didactic și auxiliar va fi selectat de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din capitală, dar și de la școlile profesionale.

În sectorul Buiucani din capitală activează 32 de grădinițe. Dintre acestea, 12 au fost reparate integral în acest an, iar alte trei au fost renovate datorită unui grant oferit de Guvernul României.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte