Andrian Candu: E timpul ca profesorii să beneficieze și de protecție socială pe măsură din partea statului, nu doar să fie eroi declarați

04 Octombrie 2018 10:45 160 0 Ultima modificare 04 Octombrie 2018 10:45

Parlamentul va susține mărirea salariilor cadrelor didactice și a plăților sociale pentru ca profesorii să nu fie doar eroi declarați, dar să beneficieze și de protecție socială pe măsură din partea statului. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu la evenimentul organizat cu ocazia Zilei profesorului pentru cadrele didactice din raionul Ialoveni.  

”Fiecare dintre noi reprezintă rezultatul eforturilor, sacrificiilor și muncii dascălilor. Știu ce înseamnă a fi profesor deoarece am avut experiență în familie: mama mea a fost profesoară și venea de la școală, încărcată atât cu energie pozitivă, cât și cu cea negativă, dar și din propria experiență, deoarece o scurtă perioadă am predat la facultate. Nicio muncă nu se compară cu sacrificiul pe care îl fac profesorii zilnic, de aceea sunteți eroii zilelor noastre”, a menționat Președintele Parlamentului.

Andrian Candu a adresat sincere felicitări și urări de bine cadrelor didactice cu ocazia Zilei lor profesionale, mulțumindu-le pentru munca depusă și apreciind sacrificiile zilnice făcute. 

La evenimentul organizat de Direcția raională educație, cu sprijinul Consiliului raional Ialoveni, a participat și Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Ziua internațională a profesorului este sărbătorită anual pe 5 octombrie, începând din 1994, conform unei decizii UNESCO. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte