Cercetați penal pentru furt și jaf

01 Octombrie 2018 10:32 95 0 Ultima modificare 01 Octombrie 2018 10:36

Doi tineri cu vârstele de 21 şi ,respectiv, 22 ani, originari din capitală, au fost reţinuţi şi încătuşaţi de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, după ce pe data de 20 septembrie curent au deteriorat geamul de la automobilul ,,Toyota Auris,, și în mod deschis au sustras un portmoneu în care se aflau bani și bunuri materiale, după care urcând pe motoretă au dispărut într-o direcție necunoscută. Astfel cauzând proprietarei în vârstă de 36 ani un pejudiciu în sumă de 42 800 lei.

Totodată în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală polițiștii au stabilit că motoreta cu care se deplasau suspecții a fost sustrasă din sectorul Râșcani a capitalei și aparține unui tânăr de 21 ani. Acțiunile criminale a suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere. În urma audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția. Este de menționat că tânărul în vârstă de 21 ani anterior a mai fost judecat pentru infracțiuni similare.

Bănuiţii au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile, în privința lor fiind pornite două cauze penale pentru furt de motoretă şi jaf. Conform legislaţiei penale în vigoare, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.
Bunurile sustrase au fost ridicate de către poliţişti şi urmeaza a fi returnate victimelor.

 

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte