O angajată a postului vamal al Aeroportului Internaţional Chişinău a fost reţinută de ofițerii CNA

01 Octombrie 2018 10:04 226 0 Ultima modificare 01 Octombrie 2018 10:06
O angajată a postului vamal, amplasat în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău, a fost reţinută duminică seara de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuită de pretindere şi luare de mită.

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost pretinşi de la un cetăţean străin pentru a nu documenta nedeclararea unei sume importante de bani la intrarea în ţară, scrie moldova.org.

Femeia ar fi luat 200 de lire sterline pentru a nu documenta faptul că cetăţeanul străin nu a declarat suma introdusă în ţară în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Reţinerea a avut loc în timpul transmiterii celor 200 de lire sterline, iar angajata vamei a fost prinsă în flagrant. Ulterior, aceasta a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată funcţionara riscă până la 10 ani de închisoare.

În acţiunile sale, CNA şi procurorii au fost sprijiniţi de angajaţii Direcţiei securitate internă a Serviciului vamal care au acordat suport operativ pentru documentarea cazului.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura anticorupţie.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte