TEATRELE ROMÂNEȘTI, REUNITE LA CHIȘINĂU

14 Septembrie 2018 14:13 219 0

Teatrele de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire la Chișinău. În perioada 19-30 septembrie se va desfășura o nouă ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale, care va marca și deschiderea stagiunii a 97-a. Evenimentul din acest an este dedicat Marii Uniri de la 1918. Mai multe detalii s-au discutat aseară în cadrul emisiunii Apropo.Timp de 12 zile, moldovenii vor putea admira actorii de pe cele două maluri ale Prutului pe scenele de acasă. Șapte teatre naționale din România și patru din Republica Moldova își vor prezenta spectacolele în cadrul celei de-a patra ediții a Reuniunii Teatrelor.

Evenimentul va începe pe 19 septembrie, la ora 18.00, cu premiera spectacolului "Carnavalul" după Ion Luca Caragiale, regizată de Visarion Alexa. Scenaristul de peste Prut s-a arătat încântat să lucreze alături de actorii moldoveni.

 În cadrul ediției din acest an vor fi prezentate și spectacole radiofonice de la București și Chișinău cu cele mai mari voci din lumea teatrului, conferințe, dar și lansări de carte.  Reuniunea Teatrelor Naționale este organizată de către Teatrul Național Mihai Eminescu cu sprijinul Ministerelor Culturii de la București și Chișinău, a Institutului Cultural Român și a  Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte