Directorul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, Vitalie Zaharia, a demisionat

21 Septembrie 2021 10:44 4956 0

Directorul general al „Postei Moldovei”, Vitalie Zaharia, și-a încheiat mandatul la întreprindere. Reprezentanții instituției au plasat mesajul de adio a lui Zaharia pe Facebook, scrie realitatea.md.

Contactat telefonic pentru a afla mai multe detalii despre demisia lui Zaharia, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a spus că va reveni ulterior cu o precizare. 

Iată mesajul postat pe pagina oficială a Poștei Moldovei:

„Am avut marea onoare să mă aflu alături de voi timp de aproape doi ani, administrând una dintre cele mai mari și prospere Întreprinderi de Stat – Poșta Moldovei, timp în care am avut parte de momente unice, frumoase, dar și de multe provocări. Un mandat foarte complex și dificil, acesta fiind marcat de criza provocată de pandemia COVID–19, care a generat un impact asupra activității economico-financiare a întreprinderii. Acest lucru a influențat calitativ implementarea planului de dezvoltare și a măsurilor de optimizare și eficientizare planificate. Toate obiectivele trasate au avut nevoie de o ajustare continuă și o adaptare la condițiile situației de urgență, prin desfășurarea unor activități organizatorice speciale, fapt ce a reprezentat una dintre cele mai mari provocări. Imediat după accederea mea la conducerea Î.S. „Poșta Moldovei”, împreună cu echipa am muncit cu dedicație, perseverență și profesionalism, pentru a transforma Î.S. „Poșta Moldovei” într-o întreprindere de succes, o instituție de încredere pentru toți cetățeni și pentru partenerii externi. Obiectivele și proiectele pe care le-am trasat sunt în mare parte încheiate. Unele, precum colaborarea cu Banca Europeană pentru Investiții, cu USAID pentru dezvoltarea serviciului curierat și pentru digitalizarea poștei, dar și altele – sunt cu statut avansat de derulare și rămân în sarcina colegilor, pentru a putea finaliza procesul de cofinanțare a diverselor proiecte. Realizări au fost foarte multe, iar printre cele mai relevante pot fi relatate următoarele: crearea celui mai performant și modern Centru de curierat din țară, obținerea statutului de Agent Economic Autorizat, finalizarea procedurii de obținere a licenței pentru emiterea Monedei electronice, impulsionarea comerțului electronic, proiectele realizate cu Programul Reforme structurale în Moldova al USAID, negocierile cu BERD și WB, parteneriatele cu Agenția E-Gov, Serviciul Vamal, Agenția de Investiții, ș.a. Am reușit să restructurăm procese, să optimizăm și să eficientizăm mecanisme ce țin de funcționalitatea întreprinderii, să schimbăm atitudinea și percepția despre Î.S. Poșta Moldovei. Toate acestea s-au realizat doar cu sprijinul și implicarea necondiționată a echipei fără de care nu ar fi fost posibile. Tot ceea ce am realizat – am făcut împreună, cu voi și pentru voi. De aceea dragi colegi, Vă Mulțumesc, pentru dedicația și munca titanică depusă, dar și pentru faptul că mi-ați oferit încredere și m-ați sprijinit în realizarea multor obiective frumoase! Vă urez mult spor, succese și mari realizări profesionale în continuare! Sunt mândru că am făcut parte din echipa Î.S. “Poșta Moldovei””, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Vitalie Zaharia a fost reales în funcție în bază de concurs în luna mai 2021, asta după ce în data de 10 decembrie 2019 a fost numit în funcția de director interimar.

Anterior a fost director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte