Există riscul lipsei teraselor de vară în acest sezon estival

29 Aprilie 2021 14:03 404 0
Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR), precizează într-o postare pe Fcaebook faptul că în luna octombrie 2020, Consiliul Municipal Chișinău a intervenit cu modificări la Cerințele privind organizarea teraselor de alimentație publică pe domeniul public/privat al municipiului Chișinău, și anume: „Amplasarea teraselor pe teren proprietate municipală, organizate pe lângă unitățile de alimentație publică permanente, se va face pe baza deciziei CMC și a contractului de superficie/locațiune funciară, încheiat cu Primăria mun.Chișinău. Perioada de funcționare a acestor terase va fi stabilită în decizia CMC și în contractul de superficie/locațiune funciară”.
 
Potrivit MĂR, această prevedere presupune că fiecare terasă de pe teritoriul municipiului Chișinău va putea activa doar dacă Consiliul Municipal se întrunește în ședință, asigură cvoromul necesar și votează individual pentru fiecare terasă. Practic dublează lucrul structurilor competente în eliberarea acestor permisiuni de activitate, precum: Direcția de Comerț, Alimentație Publică și Prestări Servicii, cât și preturile de sector.
 
„De la începutul lunii martie, agenții economici au fost în imposibilitate de a-și primi autorizațiile de funcționare pentru sezonul aprilie – octombrie, nici după regulamentul nou și nici după regulamentul vechi.
Deși, pe 15 aprilie 2021, Consiliul Municipal a votat cu 26 de voturi pentru excluderea acestor prevederi, astfel, ca cerințele pentru organizarea teraselor să rămână ca și anul trecut, până în prezent, Cerințele actualizate nu sunt semnate și publicate pentru a intra în vigoare”, se spune în declarație.
 
MĂR este de părere că „din nou jocurile politice și indiferența autorităților față de cetățeni prevalează asupra interesului public! HoReCa a pierdut o lună din sezonul cald și nu se știe când va exista o claritate privind acest Regulament!” și solicită fracțiunilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA, Partidul Liberal, Partidul Unității Naționale, Partidul Comuniştilor, Partidul Democrat din Moldova, Partidul ȘOR), cât și Primarului general, Domnului Ion Ceban, să ia atitudine.
 
„Îi îndemnăm pe cei care trebuie să lucreze în interesul cetățenilor, să lase la o parte jocurile politice și interesele personale și să permită activitatea teraselor”, se mai precizează în declarație.
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte