Din 26 aprilie, în R. Moldova va fi anulată ora marțială

22 Aprilie 2021 13:11 226 0

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova, întrunită astăzi în ședință, a dispus anularea, din 26 aprilie, a orei marțiale, instituită odată cu decretarea stării de urgență (1 aprilie – 30 mai) în municipiile Chişinău şi Bălţi. Despre aceasta a declarat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, președintele CSE, care a ţinut un briefing după ședința Comisiei, transmite MOLDPRES.

„Din 26 aprilie, în ţară va fi abrogată ora marţială (intervalul între orele 23.00 – 5.00), lucru pentru care vreau să mulțumesc colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne, cel al Apărării, alte structuri, care au asigurat ordinea publică şi respectarea interdicțiilor anunţate de la începutul stării de urgenţă”, a spus Aureliu Ciocoi.

Premierul în exercițiu a mai anunţat că din 26 aprilie vor fi permise stagiile profesionale şi practicile pentru instituțiile de învățământ tehnic profesional, precum şi cel superior, mai ales cele, unde efectuarea acestora este imposibilă în regim online.

„O altă veste bună este că, din 2 mai, se va permite reluarea activităților teatral-concertistice, cu capacitatea maximă de 30% din numărul de locuri de spectatori. În funcţie de evoluția stării epidemiologice, vom reveni asupra acestei cifre, pentru a majora proporția”, a relevat Aureliu Ciocoi.

Oficialul a mai anunţat că în aer liber vor fi permise şi slujbele religioase, cu condiția respectării distanței sociale de 1,5 metri între enoriași şi a altor norme sanitar–epidemiologice.

Prim-ministrul interimar a subliniat că aceste înlesniri au fost posibile datorită dinamicii pozitive în statisticile pandemice ale ţării şi a îndemnat cetăţenii să respecte toate indicațiile şi recomandările autorităților ca să nu fie necesară revenirea la restricții.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte