Un depozit cu vopsea din capitală a ars astăzi în totalitate

21 Aprilie 2021 10:09 178 0
Un depozit cu vopsea, din strada Calea Basarabiei din capitală, a luat foc în această dimineață, 21 aprilie. Incendiul a fost localizat către ora 09.00, la mai bine de două ore de la izbucnire. Datorită eforturilor efectivului de trupă și comandă ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență focul nu mai obține răspândire. Pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.
 
Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:19. La fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii au fost antrenați 60 de pompieri cu 15 unități de tehnică, conform numărului sporit de intervenție de gradul III. Conform datelor IGSU, suprafața depozitului afectat de foc este de 2000 m2, iar cantitatea și tipul de vopsea nu se cunoaște. Inițial exista pericol de explozie, însă acesta a fost depășit. Victime nu au fost raportate. 
 
Norul imens de fum care s-a ridicat deasupra Chișinăului trezește îngrijorare privind calitatea aerului. Marina Lungu, șefa Laboratorului de referință de mediu din cadrul Agenției de Mediu a comunicat jurnaliștilor de la ecopresa.md, că o echipa de lucru a ieșit în teren pentru prelevarea probelor. „Vom face măsurări în zona din imediata apropiere. Deși programul nostru de monitoring este de trei ori în zi, suplimentar, am schimbat programul și vor fi prelevări din oră în oră”, a spus Marina Lungu.

Potrivit specialistei, cetățenii care au locuințe în apropiere să se străduie să stea cu geamurile închise, mai mult în încăpere. „Condițiile meteorologice sunt acum favorabile, fumul se ridică drept în sus. Cât este înălțimea omului, puțin probabil că se va simți ceva”. „Nu avem echipamente automatizate pentru a vedea direct valorile calității aerului, de aceea toate probele vor fi efectuate în laborator, manual și vom afla rezultatele deja mâine”, a mai relatat șefa Laboratorului de referință de mediu.


© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte