Un bărbat cercetat penal pentru trafic de copii și de persoane, în scop de exploatare sexuală, extrădat în Republica Moldova

12 Aprilie 2021 14:55 158 0

Un moldovean de 36 de ani, anunțat în căutare internațională din anul 2019, a fost extrădat din Republica Cehă, prin intermediul Direcției Cooperare Polițienească Internațională și a organelor de drept din România, fiind predat ofițerilor Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP). Acesta era anunțat în căutare internațională, în baza unei cauze penale pentru trafic de copii și trafic de ființe umane în scop de exploatare sexuală.

Poliția Republicii Moldova anunță că ofițerii Centrului au stabilit că, în perioada lunilor aprilie - mai 2018, inculpatul, în complicitate cu alte persoane, prin înșelăciune și abuz de poziție de vulnerabilitate, sub pretextul oferirii unui post de lucru în calitate de dădacă, au recrutat două tinere de 25 17 ani, după care le-au adăpostit într-un apartament din mun. Chișinău. Ulterior, prin aplicarea violenței psihice şi fizice, victimele au fost impuse să presteze servicii sexuale contra plată diferitor clienți. 

Inculpatul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Dacă i se va demonstra vinovăția, acesta riscă între 15 și 20 ani de închisoare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte