Urmează să fie inițiată procedura de achiziție a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC

09 Aprilie 2021 20:50 199 0

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că astăzi, 9 aprrlie, a avut loc  ședința Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, în cadrul căreia a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC BIOTECH LIMITED din China, singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS), producătorilor de vaccin.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări,  inclusiv în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular,  în 2 doze,  la un interval de 28 de zile. Vaccinul este unul sigur și eficient. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

Până la ora actuală, CAPCS a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co.Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.

Totodată, CAPCS continuă negocierile directe, exclusiv cu producătorii de vaccin împotriva COVID-19, pentru asigurarea țării cu doze de vaccin în contextul implementării Planului național de imunizare împotriva COVID-19.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte