Beneficiarii indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii îşi pot ridica banii, CNAS

09 Aprilie 2021 16:21 138 0

Casa Naţională de Asigurări Sociale continuă finanţarea prestaţiilor sociale pentru anumite categorii de cetăţeni. Recent au fost alocate mijloace băneşti, în mărime de  26,6 mln lei, pentru indemnizaţiile unice la naşterea copilului, 26,9 mln lei – pentru indemnizaţiile pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de 2 ani persoanelor neasigurate, 119,5 mln lei – pentru indemnizaţiile pentru creşterea copiilor persoanelor asigurate, transmite IPN citând un comunicat de presă al instituției.

De asemenea, au fost finanţate indemnizaţiile lunare de suport pentru creşterea copiilor gemeni – 1,1 mln lei şi indemnizaţiile paternale – 2,2 mln lei.

De la începutul  lunii aprilie până în prezent, CNAS a efectuat finanţarea prestaţiilor sociale în sumă de 2307,11 mln lei. Este vorba de pensii, alocaţii, compensaţii, indemnizaţii pentru incapacitatea temporară de muncă, suportul financiar, ajutor de deces etc. 

Beneficiarii îşi pot ridica banii de la instituţiile bancare sau de la oficiile poştale, indiferent de locul de domiciliu.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte