În municipiul Chișinău a fost lansată etapa a II a proiectului-pilot privind taxarea electronică în transportul public municipal

06 Aprilie 2021 15:50 199 0 Ultima modificare 06 Aprilie 2021 15:53

Astăzi, 6 aprilie, a fost lansată etapa a doua a proiectului–pilot de tichetare electronică în transportul public, care permite cetățenilor să achite călătoria fără numerar.

În cadrul celei de-a doua etape, cu suportul companiei Visa și BC Victoribank, sunt testate două tipuri de tehnologii privind plățile electronice.

Astfel, terminalele mobile ale taxatorilor din troleibuze și autobuze acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless.

De asemenea, este testată și tehnologia Tap to Phone, care permite taxatorului din unitatea de transport public să utilizeze smartphone-ul din dotare pe post de terminal, oferind posibilitatea călătorilor să achite rapid și sigur plata pentru călătorie cu cardul, telefonul, smartwatch, brățara fitness sau alt dispozitiv.

 

În cadrul celei de-a doua etape 57 unități de transport public de pe rutele de troleibuze: nr. 10 și 32 și rutele de autobuze nr. 9, 19, 26 și 33 vor fi echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăţilor fără numerar.

E de menționat că, la 16 martie, curent, a fost lansată prima etapă a proiectului - pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal (40 troleibuze și 10 autobuze), în parteneriat cu MasterCard, cu care municipalitatea la fel a semnat un memorandum de colaborare.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte