10 de troleibuze noi au fost puse în circulație

02 Aprilie 2021 13:46 175 0

10 de troleibuze clasice au fost lansate astăzi pe rutele municipale de transport. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău, unitățile de transport sunt de tip AKSM, de ultimă generație, noi, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al ÎM. „RTE Chișinău".

Troleibuzele din Belarus dispun de sisteme de aer condiționat, de supraveghere video în interior și prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice. De asemenea, unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, dar și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant. 

Potrivit autorităților municipale, în primele 3 luni ale anului curent, pe străzile capitalei au fost puse în circulație 5 troleibuze noi articulate, produse în Belarus, 10 troleibuze clasice AKSM, 5 troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda.

De la începutul anului curent, au fost lansate pe rute 20 de troleibuze noi asamblate la Chișinău.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte