Ofițerii CNA fac percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

18 August 2020 12:14 523 0 Ultima modificare 18 August 2020 12:15

Ofițerii CNA fac percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Centrul Naţional Anticorupţie confirmă derularea, la această oră, a unor acţiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajaţi ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă”, a comunicat purtătoarea de cuvânt Angela Starinschi, citată de unimedia.info

Este vorba despre percheziţii, efectuate cu scopul de a obţine probe, în dosarele pornite de procurori şi CNA, pe marginea pretinderii şi acceptării de bani de către angajaţii CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar şi pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă.

Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcţionarii publici primeau de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei. Acţiuni similare se desfăşoară concomitent şi la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri şi aducerea la cunoştinţă a statutului de bănuit”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a CNA.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte