Cinci ani de la fondarea Centrului Stomatologic Municipal Chișinău

10 August 2020 12:31 865 0 Ultima modificare 12 August 2020 11:36
Anul 2020 este un an special atât pentru angajații Centrului Stomatologic Municipal, cât și pentru cei peste 70000 de pacienți care se tratează aici anual. Ținând pasul cu progresul în stomatologie de 5 ani, Stomatologia este una dintre ramurile medicinei care cunoaște o vertiginoasă dezvoltare în ultimii ani.
 
Concurența acerbă de pe piața serviciilor stomatologice facilitează și mai mult progresul, însă își lasă amprenta presiunii asupra clinicilor,și cabinetelor stomatologice, unele conformânduse cu regulile jocului impus, iar altele încercând să le schimbe.
 
Centrul Stomatologic Municipal Chișinău celebrează în acest an 5 ani de la fondare. În decursul acestui răstimp s-au schimbat protocoalele de lucru stomatologice, medici stomatologi s-au angajat și s-au pensionat, s-au perindat câteva generații de pacienți și doar un lucru a rămas constant – dedicația CSM de a oferi servicii de calitate, cu aplicarea tehnologiilor de ultimă oră, tuturor celor care au nevoie de ajutor în soluționarea problemelor dentare.
 
Astăzi CSM înseamnă tratament stomatologic modern, sigur, tehnologizat și de orice complexitate, în confortul unei clinici de stat. Aici activează 117 medici stomatologi specializați în diferite domenii, se efectuează peste 100000 de vizite annual. Scopul acestor vizite variază de la o simplă carie sau albire dentară, la implante dentare, sinus lifting și fațete din ceramică presată.
 
Oferirea unei game atât de largi de servicii stomatologice este posibilă datorită specializării înguste a medicilor angajați, care sunt organizați în secții distincte de terapie stomatologică, protetică, chirurgie și cabinetele de microscopie dentară, implantologie, paradontologie, radiologie dentară și nu în ultimul rând - laboratorul tehnic dentar.
 
Astfel, orice pacient care pășește pragul instituției poate beneficia de tot spectrul de tratamente dentare în același loc și într-un singur loc. Abordarea și aplicarea unui plan de tratament se efectuează individual, ținând cont de toate particularitățile fiecărui pacient și interdisciplinar, adică cu implicarea unui grup de medici specialiști. Pentru a corespunde standardelor înalte a calității tratamentului, pe care CSM și-l dorește, fiecare angajat se supune unui proces de formare profesională continuă, participând la specializări în țară și peste hotare.
 
Ultimii 2 ani au fost o perioadă de provocare pentru CSM, timp în care s-a pus un accent colosal pe dotarea și echiparea tehnologică de top a instituției, astfel echipa CSM s-a pricopsit cu un microscop intervențional stomatologic, cu aparate de radiologice rapide, exacte și foarte sigure, cu centrifugă pentru sânge pentru aplicarea tehnologiilor PRP și PRF în parodontologie și în implantologie și nu numai. Toate acestea fac posibilă îndeplinirea misiunii propuse – de a face tratamentele dentare complicate și complexe, abordabile pentru toți, indiferent de pătura socială.
 
Deasemenea CSM rămâne unicul prestator de servicii stomatologice compensate pentru pacienții asigurați, atunci când urgențele dentare le bat la ușă. Efortul constant depus de angajații CSM Chisinau, este orientat, în primul rând, spre beneficiul pacientului, împotrivinduse percepției stomatologiei numai ca o fornă de bussines, dovedind că stomatologia este o ramură importantă a medicinei, la care poate apela fiecare dintre noi, fără frică și fără jertfe financiare nechibzuite.
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte