Nu există cetățeni moldoveni afectați de explozia de la Beirut

05 August 2020 10:11 634 0 Ultima modificare 05 August 2020 10:14

Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozia de la Beirut, Liban, care s-a produs în după-amiaza zilei de 4 august. Informația a fost oferită de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

VEZI FOTOGRAFII!

Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni.

Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozie. În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE.

Ministrul Oleg Țulea a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe. Șeful diplomației moldovene, a menționat „Din numele Republicii Moldova, transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți în explozia de la Beirut”.

Precizăm că miercuri dimineața, ultimul bilanț al deceselor înregistrate în urma incidentului era de 78 de oameni,  iar circa trei mii de oameni sunt răniți.

Premierul Hassan Diab a afirmat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia.

Deflagrația a fost atât de puternică încât încât s-a resimțit la 240 de kilometri, până în Cipru. Potrivit Observatorului Seismologic din Iordania, explozia a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5 grade pe scara Richter.

Sursa: Agora.md

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte