Ana Guțu oferă cele mai importante detalii despre proiectele de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

23 Iunie 2020 14:45 537 0 Ultima modificare 23 Iunie 2020 14:47

Mai multe proiecte ce vizează identitatea, cultura românească, tradițiile românești, dar și ce țin de europenizarea R. Moldova, venite din stânga Prutului la Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) au fost examinate, iar săptămâna aceasta urmează să fie prezentate rezultatele. Anunțul a fost făcut de Secretarul de Stat din cadrul DRRM în Guvernul României, Ana Guțu, după prima ședință a comitetului interministerial a Departamentului.

Potrivit oficialului român, în cadrul ședinței s-a examinat prezentarea Deprtamentului, misiunile, atribuțiile și proiectele în derulare, elementele de strategie care vor fi dezvoltate ulterior și, nu în ultimul rând, arii de cooperare România – R. Moldova.

FIECARE POTENȚIAL SOLICITANT DE FINANȚARE NERAMBURSABILĂ DIN PARTEA DRRM ARE DREPTUL SĂ ELABOREZE ȘI SĂ DEPUNĂ PROIECTE. DEJA AM EXAMINAT PRIMUL LOT DE PROIECTE VENITE DIN R. MOLDOVA, DIN PARTEA INSTITUȚIILOR MEDIA, ONG-URILOR, CARE SOLICITĂ FINANȚĂRI NERAMBURSABILE, IAR ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ VOM ANUNȚA PRIMELE REZULTATE ALE EVALUĂRII ACESTOR PROIECTE. ÎNCURAJĂM ÎN CONTINUARE REPREZENTANȚII ASOCIAȚIILOR NON-GUVERNAMENTALE, INSTITUȚIILOR EDUCAȚIONALE, APL-URILOR, SĂ DEPUNĂ PROIECTE LA DRRM, PENTRU CĂ CU SIGURANȚĂ VOR FI EXAMINATE ȘI SUSȚINUTE”, A DECLARAT SECRETARUL DE STAT ÎN CADRUL UNEI CONFERINȚE DE PRESĂ.

Oficialul a subliniat că, sesiunea de depunere a proiectelor este una permanentă – de la 1 ianuarie până în luna noiembrie și nu există termeni care ar limita inițiativele parvenite în cadrul DRRM.

Totodată, Ana Guțu a anunțat că, tot în cadrul ședinței de astăzi, a prezentat proiectul unei hărți electronice care va cartografia toate finanțările realizare de România pentru R. Moldova. Harta ar putea fi lansată până la finele lui 2020. Aceasta va putea fi accesată pe site-ul DRRM unde se vor putea vedea care au fost finanțările României către R. Moldova de la 1991 încoace. Harta va avea 3 compartimente: 1. cooperarea descentralizată; 2. cooperarea la nivelul administrației publice centrale; 3. toate proiectele care au fost susținute de fostul Minister pentru Românii de Pretutindeni și, actualmente, de Departamentul pentru Relația cu R. Moldova.

Sursa: www.deschide.md 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte