Veaceslav Platon a fost eliberat astăzi din închisoare

15 Iunie 2020 14:47 727 0 Ultima modificare 15 Iunie 2020 14:50

Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după ce demersul de suspendare a executării pedepse depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către avocatul acestuia, Ion Crețu, scrie ZDG.md

„Pentru acei care sunt împotriva eliberării lui Platon Veaceslav, încetați cu susținerea beneficiari reali ai furtului miliardului și nu reprezentați interesele lui Plahotniuc Vladimir, prin transmiterea unor mesaje false cetățenilor”, a menționat apărătorul.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie 2016 la Kiev, în aceeași zi în care autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare internațională, fiind învinuit în dosarul privind fraudarea Băncii de Economii, de unde ar fi primit credite neperformante în sumă de aproximativ 800 milioane de lei. Pe 29 august 2016 Platon a fost extrădat în R. Moldova. Procurorul pe acest caz a cerut pentru Platon o pedeapsă cumulativă de 23 de ani de închisoare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte