”Calea Ferată a Moldovei încalcă grav normele sanitaro-epidemiologice! Resturi fecale direct pe șine, iar veceurile din trenuri se află într-o stare antisanitară nemaipomenit de gravă”

15 Iunie 2020 11:35 544 0

La întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” se încalcă grav normele sanitaro-epidemiologice. Masele fecale din veceurile din trenuri se toarnă direct pe calea ferată, lucru care poate fi văzut chiar și la gările și stațiile de cale ferată mari. Mai mult, veceurile din trenuri se află într-o stare antisanitară nemaipomenit de gravă, comunică fostul șef al Secției protecția populației și teritoriului în situații de urgență „Nord”, colonelul Bujor Popușoi, într-o petiție adresată ministrului sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, în scopul prevenirii și neadmiterii răspândirii coronavirusului COVID-19, transmite IPN.

Bujor Popușoi menționează că veceurile de la gările și stațiile de cale ferată se află într-o stare antisanitară nemaipomenit de gravă. Potrivit lui, în imediata apropiere de veceurile de la gările și stațiile de cale ferată se află fântâni din care oamenii beau apă. La gările și stațiile de cale ferată și în vagoane lipsește informația vizuală și sonoră privitor la necesitatea respectării normelor sanitaro-epidemiologice.

În petiție se spune că angajații Serviciului Securitate Internă al CFM, care conform obligațiunilor funcționale ar trebui să monitorizeze și acest domeniu, „se ascund după ușă”. Bujor Popușoi face referire la publicațiile lui Mihail Șcelcanov și Elena Doroșenco din Federația Rusă, potrivit căror COVID-19 continuă să trăiască în masele fecale timp de 22 de zile.

„Atunci când angajații ÎS CFM, în scopul menținerii tehnicii și căii ferate în stare funcțională, execută diferite munci, în lungul căii ferate, copiii se joacă, iar bătrânii își pasc animăluțele, neluarea de măsuri privitor la neadmiterea pe viitor a astfel de fenomene, se pot solda cu urmări grave atât pentru angajații CFM, cât și pentru locuitorii din orașele și satele din lungul căii ferate a Republicii Moldova”, se mai spune în petiție.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte