Când și cum vor putea fi depuse actele pentru înscrierea la liceu

12 Iunie 2020 19:10 545 0 Ultima modificare 12 Iunie 2020 19:11

Elevii care vor să-și continue studiile la liceu își pot depune dosarele începând cu data de 22 iunie, când începe prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal. Prima etapă se va încheia pe 10 iulie, iar cei care nu vor reuși să depună setul de acte, o vor putea face în luna august, când va fi desfășurată etapa a doua. Calendarul concursului de admitere în învățământul liceal a fost aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care a aprobat de asemenea și orarul pentru admiterea în clasa a V-a pentru instituțiile care nu au clase primare în structura lor, transmite IPN.

„Ținând cont de situația epidemiologică din țara noastră este necesar ca instituțiile de învățământ să permită candidaților depunerea dosarului atât prin mijloace electronice, servicii poștale, cât și la comisia de admitere. De asemenea, adeverința medicală și fotografiile candidatului pot fi prezentate în decurs de cinci zile de la începutul anului de studii”, a declarat ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Astfel, în perioada 22 iunie și 10 iulie, va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs; concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs); anunțarea rezultatelor concursului de admitere; prezentarea de către instituțiile de învățământ a raportului privind rezultatele sesiunii de admitere.

A doua etapă a concursului de admitere se va realiza în perioada 10-18 august în cadrul căreia va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs; concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs); proba de aptitudini (pentru candidații care au depus în prima etapă dosarul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport, conform „Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal”; anunțarea rezultatelor concursului de admitere și prezentarea raportului final privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

Un alt subiect discutat în cadrul ședinței a fost formarea comenzilor de manuale pentru anul de studii 2020-2021. În context, participanții la discuții au stabilit ca până la data de 18 iunie 2020 să expedieze în adresa Ministerului Educației comanda de manuale necesară pentru fiecare instituție de învățământ.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte